Det er et hårdt liv at være Steffens laksestang

Op i en helikopter, ud i en båd på elven - og så en tur rundt
til verdens bedste lakseelve. Det kræver sin stang at stå model til Steffen Juhls fiskeri. Gæt selv, hvad han foretrækker at fiske med.Fiskestænger har det med at komme og gå, men ganske tankevækkende er der ofte visse modeller, der af forskellige årsager overlever diverse flirter og forbliver 'aktive i tjenesten'.

20 år langs verdens bedste lakse elve, har givet mig et godt og dybt indblik i det grej, som  vi alle bruger så mange penge og tid på. For en 7-8 år tilbage testede jeg for første gang en CTS-stang: Model A+ 12'6'' # 8/9 ­ At det netop blev denne model, der siden hen skulle vise sig at udgøre krumtappen i mit arsenal af laksefluestænger, blev jeg dog først klar over efter nogle ugers hårdt testfiskeri langs de russiske lakseelve.

Den moderne og dybe progressive aktion tillader lange kast med store fluer, såvel fin lir med små fluer. Nybegynder såvel som 'hard core' fiskere lærer hurtigt at værdsætte den lette og ubesværede opladning af stangen, og netop dette punkt ser jeg personligt som en af stangens helt store aktiver.

At min 12 1/2 fods CTS-stang har levet et hårdt liv, hersker der ikke nogen tvivl om i dag. Dybe skrammer og furer bringer minderne frem om skramlende 'helicopter outflights' eller hårde jetbåd-ture. Det korte og slanke håndtag har igennem årene fået den helt rigtige patina, og flere af øjerne har allerede måtte udskiftes på grund af slitage. Dog har klingen med bravur holdt
til min hårdhændet behandling, og i dag forstår jeg til fulde, hvorfor nogle af de bedste stangbyggere i USA benytter sig af CTS-klinger, når der skal bygges fluestænger til krævende fiskeri efter steelhead eller laks.

Min sidst indkøbte CTS laksefluestang er netop blevet fittet efter alle kunstens regler hos Ussing & Bech. Den står allerede med hjulet monteret parat til mit Skjern Å-fiskeri, hvorefter den skal tilbringe 4 måneder i det russiske, langs Umba, Ponoi og Yokangas stride fosser.

CTS har formået at skabe nogle fantastiske laksefluestænger, der opfylder alle de krav, vi stiller til en moderne laksefluestang.

Tak for det flotte arbejde Claus og Mikkel

CEO Steffen Juhl
Salmon Junkies
www.salmonjunkies.com


Note:

Efter at have prøvet Steffens nye laksestang, var vi lige så begejstrede som  ejeren. Derfor har den naturligvis i programmet. Modellen er den serie, der i dag hedder Affinity DQ. ussingbech.dk / Stangbyggeren ved Claus Bech-Petersen
Bavnevang 15, 4180 Sorø - CVR: 34 26 53 80  
Kontakt:
mail@ussingbech.dk

www.ussingbech.dk