Læs magasinet Flytying & Flyfishing's
  anmeldelse af en CTS-stang fra Ussingbech. 

En usædvanlig let hjulholder

 

 

Gummikork kan bruges til at lave noget meget fine og lette indlæg til hjulholdere – her anbefaler vi især REC’s enkle og smukke model ABS i nysølv finish. Se vores udvalg af kork og gummikork

 

Udover at være smuk og anderledes giver metoden en usædvanlig let hjulholder med en samlet vægt på blot 15 gram.

 

Du laver den sådan:

 

Lim mindst 14 smalle eller 7 brede burlringe sammen, så du får et stykke på omkring 9 centimeter. Det færdige indlæg skal være 80 mm. De endelige mål fremgår af skemaet nederst.

 

Ringene har typisk et hul på 6 mm. Det skal udvides med et bor, så det er lidt mindre end diameteren på klingen. Den endelige tilpasning laves til sidst med en rund fil.

 

Burlen slibes i facon med en fil og sandpapir. Hvis man ikke har en drejebænk, gøres det lettest ved at klemme den fast på et stykke rundjern, der er omviklet med tape og monteret i en boremaskine.

 

Burlen er ret tung at slibe i. Derfor er det en stor fordel at begynde med en grov fil og så skifte til sandpapir, når diameteren er ved at være på plads. Slut af sandpapir i korn 400 eller finere. 


Tjek løbende, at slibningen ikke bliver skæv. Det er vigtigt, at hullet i midten sidder centreret. 

På det stykke af indlægget, der sidder under hjulholderens metalgevind, skal diameteren være mindre end på resten. Det slibes til sidst - med stor forsigtighed så man ikke tager for meget materiale af. 

Endeligt skæres enderne til, så indlægget passer perfekt. 


Skemaet her viser målene for et indlæg til ABS-hjulholderen.  

 

 

 

 

ussingbech.dk / Stangbyggeren ved Claus Bech-Petersen
Bavnevang 15, 4180 Sorø - CVR: 34 26 53 80
Kontakt:
mail@ussingbech.dk

blog.ussingbech.dk